Layslive

5 eenvoudige manieren om een elektrische aansteker te gebruiken: Een gids voor doeltreffende verlichting

Elektrische aansteker

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende: steek niet iets aan dat u niet wilt laten branden. Zorg ervoor dat uw omgeving goed is afgesloten met alleen de juiste hoeveelheid brandstof, en gebruik geen vonken of vlammen om iets aan te steken dat niet bedoeld is om aan te steken. Of het nu gaat om een sigaret, een lucifer, een gasblikje of iets heel anders, het risico op ontbranding en de kans op het veroorzaken van brand zijn te groot. Dit geldt dubbel als u een vuurtje maakt in de buurt van brandbare materialen zoals papier of stoffen, of in de buurt van open vuur of vonken. Nog een stap verder: houd lucifers buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Ondanks hun aantrekkingskracht zijn ze niet echt veilig om in de buurt te hebben.

Pas de vlam aan de taak aan.

Als u een kampvuur probeert aan te steken, steek dan het materiaal in de buurt van de brandstof aan en niet de brandstof zelf. Als u een aansteker probeert aan te steken, gebruik dan de vlam om het materiaal aan te steken en niet andersom. Als u een brander of een kaars probeert aan te steken, gebruik de vlam dan om de warmtebron aan te steken. Dit zijn slechts richtlijnen; als u iets probeert aan te steken dat geen vlam als ontsteking gebruikt, probeer het dan op een andere manier aan te steken. Een propaanbrander kan bijvoorbeeld worden aangestoken met een lucifer.

Goed aansteken is deels wetenschap en deels kunst.

Net als koken vereist het aansteken van een fornuis of gasbrander enige finesse. Er zit een wetenschap achter de vlam, maar het is geen exacte wetenschap en het vergt wat oefening om het goed te doen. Hoe heet de vlam in werkelijkheid is, is vaak anders dan hoe heet u denkt dat hij is, en hoe heet de vlam in werkelijkheid is, hangt af van de ventilatie eromheen. Er zijn ook wat trucjes om te overwegen zoals het gebruik van een luchthouder of het gebruik van een lucht-verzachte vlam. Dit is allemaal onderdeel van de kunst van het aansteken; als je het eenmaal geperfectioneerd hebt, kun je deze kennis in je voordeel gebruiken. Als u bijvoorbeeld een propaanbrander probeert aan te steken, moet de vlam op een propaanfornuis heet genoeg zijn om het materiaal in de buurt aan te steken. Als het materiaal te ver weg is, zet dan de vlam zelf lager om de warmte te concentreren.

Vertrouw niet alleen op lucifers (of aanstekers).

Hoewel lucifers en elektrische aanstekers hun plaats hebben, zijn ze niet het enige wat je kunt gebruiken om je omgeving te verlichten. Je kunt ook een vuursteen en staal gebruiken om een vonk te maken die wat tondel aansteekt. Je kunt ook een kaars gebruiken, maar houd er rekening mee dat deze niet zo betrouwbaar zijn als lucifers of een aansteker. Terwijl een aansteker verdwaalde sintels kan afgeven die op materialen in de buurt kunnen terechtkomen, is een kaars een eenmalige vlam. U kunt ook een zaklamp gebruiken om gebieden te verlichten waar lucifers of een aansteker niet zo effectief zouden zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.