Layslive

Hoe kies je het juiste babyspeelgoed voor je kind

baby-speelgoed

Dit is het belangrijkste wat u moet onthouden bij het kiezen van het juiste speelgoed voor uw baby. Baby's zijn kleverige kleine mensjes en ze willen zo veel mogelijk gehanteerd en aangeraakt worden. Daarom kauwen ze graag op alles om hen heen. Het is ook de reden waarom u ervoor moet zorgen dat het babyspeelgoed dat u kiest veilig is om in te nemen. Dit geldt vooral voor speelgoed waar voedsel in zit, zoals blokken en ballen. Een baby kan geen medicijnen krijgen via een speeltje, dus zorg ervoor dat het veilig is voor hem om het voedsel dat erin zit op te eten.

Als uw baby te jong is om bij al het speelgoed in zijn speelruimte te kunnen, moet u creatief zijn en andere manieren vinden om hem te stimuleren. U kunt proberen met hem te gaan wandelen of hem door de schommels te laten rennen terwijl u in het park bent. Jullie zullen allebei gelukkiger zijn als je tijdens deze avonturen bij de speeltjes kunt.

Kies speelgoed dat geschikt is voor zijn leeftijd.

Bij het kiezen van het juiste babyspeelgoed is het belangrijk om na te denken over de ontwikkelingsmijlpalen die je kind op die bepaalde leeftijd doormaakt. Dit zal u helpen het juiste speelgoed te kiezen om uw baby in elke fase van zijn leven te geven.

In principe zijn er twee ontwikkelingsstadia waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het juiste speelgoed voor uw baby – voeding en lopen. De voedingsfase is vanaf de geboorte tot ongeveer zes maanden oud. In deze fase zal uw baby zich aangetrokken voelen tot felle kleuren en voorwerpen die op voedsel lijken. Daarom moet u kiezen voor babyvoeding, kommetjes, bekers en andere artikelen die op een echte maaltijd lijken.

De loopfase begint rond de leeftijd van zes maanden. Deze fase duurt ongeveer 18 maanden en is een heel belangrijke fase voor uw baby. Hij begint te lopen met behulp van zijn handen en wordt aangetrokken door felle kleuren, texturen en patronen. U zult ook merken dat hij in deze fase veel meer zal praten en gefascineerd zal zijn door het alfabet en cijfers.

Vermijd te ruw spelen.

Te ruw spelen zal uw baby leren dat alles speelgoed is en dat er geen grens is aan wat aanvaardbaar is. Dit houdt in dat u ballen over de vloer rolt en overal tegenaan beukt. Dit moedigt uw baby ook aan om dingen met zijn handen te onderzoeken. Dit is niet iets wat u uw kind wilt laten doen. Het is gevaarlijk en kan hem ernstig verwonden.

Kijk uit voor verstikkingsgevaar.

Geef uw baby geen fopspenen of speelgoed dat kan worden ingeslikt. Deze dingen zijn verstikkingsgevaarlijk, en u brengt uw kind in gevaar door ze aan hem te geven. Steekpenningen zijn gevaarlijk als het gaat om het inslikken van voorwerpen die niet bedoeld zijn om te eten.

Speel met uw baby.

Het is belangrijk om zo veel mogelijk met uw baby te spelen. Dit is een van de beste manieren om een band met uw kind te krijgen. U zult merken dat uw baby meer van interactie met u houdt als hij in de buurt is van andere mensen en speelgoed.

Houd in gedachten dat er geen vaste regels zijn als het gaat om spelen met uw baby. Er zijn veel dingen die u met hem kunt doen die volkomen veilig zijn, maar er zijn ook veel dingen die u kunt doen die gevaarlijk zijn. Het belangrijkste is om gewoon een beetje te spelen en te zien wat uw baby leuk vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.